PancakeSwap (CAKE) wint 444% omdat het dagelijkse DEX-volume de $ 90 miljoen overschrijdt

Het DEX-volume van PancakeSwap is in zes weken met 350% gegroeid, waardoor het CAKE-token 444% steeg en het platform op schema lijkt voor nog grotere winsten.

PancakeSwap, gelanceerd in september 2020, is een gedecentraliseerde uitwisseling (DEX) die draait op Binance Smart Chain

In plaats van zijn gebruikers toe te staan ​​ERC-20- en ERC-721-tokens te verhandelen, richt de DEX zich uitsluitend op Binance Chain BEP20.

Door een geautomatiseerde market maker (AMM) te gebruiken, maakt de DEX het mogelijk om tokens uit te wisselen zonder dat er orderboeken nodig zijn. Dit lijkt veel op de liquidy pools van Uniswap die worden geautomatiseerd door slimme contracten.

Naast de traditionele functies biedt PancakeSwap staking aan voor zijn liquiditeitsverschaffers. Er is ook een loterij voor gebruikers met 10 of meer CAKE en door te kiezen voor een keten met veel lagere transactiekosten dan Ethereum, biedt PancakeSwap een complete oplossing voor liefhebbers van gedecentraliseerde financiën (DeFi).

Liquidity Providers zetten hun tokens in pools in, waardoor DEX zijn geautomatiseerde smart contracts op de markt kan uitvoeren. In ruil daarvoor krijgen die stakers FLIP-tokens beloond. Deze FLIP-tokens kunnen ook worden ingezet in ruil voor CAKE-tokens.

Uitzetmogelijkheden breiden uit

Pancake werd gelanceerd door anonieme ontwikkelaars en werd bestuurd door zijn gemeenschap en vond zijn niche onder Binance-gebruikers. Gebruikers betalen 0,2% handelsvergoeding voor elke token swap (handel), terwijl 0,17% teruggaat naar de liquiditeitsverschaffers. De resterende 0,03% gaat naar de PancakeSwap Treasury.

Hoewel het pas vijf maanden geleden werd gelanceerd op een netwerk dat veel kleiner is dan Ethereum, is PancakeSwap al gestegen tot de achtste gerangschikte DEX.

Om het DEX-beheersysteem te beheren, is een ander token genaamd SYRUP gemaakt en deze kunnen alleen worden verkregen door CAKE-tokens uit te zetten. Naast het verlenen van stemrechten, functioneren SYRUP-tokens ook als loten.

Volgens de website van PancakeSwap is 75% van de nieuw geslagen CAKE tokesn toegewezen aan boeren, terwijl 25% exclusief aan SYRUP-houders wordt toegewezen.

Zoals hierboven weergegeven, is het dagelijkse volume van PancakeSwap enorm gestegen en toen dit gebeurde, steeg de waarde van CAKE met 300%.

De ontwikkelaars en de gemeenschap van het platform hebben ook een aantal potentieel interessante ontwikkelingen op een rij gezet die de NFT-wereld combineren met kredietverlening en er is een reeks voorstellen voor het upgraden of aanpassen van de gebruikersinterface.

admin