Ondanks Surge blijft de DeFi-markt kleiner dan XRP en Bitcoin Cash: Messari onderzoeker

De decentrale financiële sector (DeFi) maakt een enorme groei door, waarbij de totale waarde van de fondsen in de DeFi-protocollen in slechts drie maanden tijd verviervoudigd is. Desondanks wijst Messari-analist Ryan Watkins erop dat de DeFi-markt nog steeds kleiner is dan XRP en Bitcoin (BCH), twee van de belangrijkste cryptokringen.

In een reeks van tweets, Watkins citeert nummers van Messari waaruit blijkt dat de 4,126 miljard dollar DeFi-markt nog steeds achterblijft bij de twee digitale activa. Vanaf 23 Juli, is de markt GLB van XRP $6.615 miljard, terwijl BCH $4.414 miljard is.

„DeFi’s relatieve status wordt nog grimmiger als je het vergelijkt met alle beursgenoteerde layer 1s buiten Bitcoin System en Ethereum. DeFi is een orde van grootte minder waard dan deze projecten, die samen 45,7 miljard dollar waard zijn“.

Watkins zegt veel crypto projecten verduisteren DeFi, hoewel sommige nutteloos eerste generatie cryptocurrencies, mislukte Etherische moordenaars, of vaporware die er niet in geslaagd om werkende producten te produceren na het werven van aanzienlijke fondsen tijdens de 2017 inital coin offering (ICO) boom.

Hij voegt toe dat zelfs de meme token Dogecoin, die een circulerende markt GLB van $412 miljoen vanaf 28 Juli heeft, nog steeds meer dan bijna elke DeFi-activum, met inbegrip van Samenstelling, Aave, Synthetix, Kyber, en 0x waard is. De enige uitzondering is Maker, die een circulerende markt GLB van $510 miljoen heeft.

DeFi maakt momenteel slechts 1,5% van de crypto-industrie, maar Watkins denkt dat het zal blijven stijgen zonder te vertrouwen op nieuwe geldstromen in de markt. Hij zegt dat alles wat het nodig heeft een herverdeling van het kapitaal is.

admin